В Музея на Възраждането ще се открие изложбата "Символи на държавността". Екзпонатите в нея са събирани от години и са притежания на доц. д-р Людмил Георгиев. Изложбата гостува за пръв път във Варна и ще остане до 15 юни 2022 г.

Доц. д-р Людмил Георгиев е бивш дългогодишен полицейски служител, понастоящем хоноруван преподавател по Криминалистика и по Съдебни експертизи във Варненския свободен университет "Черноризец Храбър“, в Академията на МВР и във НАТФИЗ – "Кр. Сарафов“.

Колекционира български и чуждестранни униформи и фуражки от структурите на полицията, армията, военноморския флот и пожарната. Към момента е представял 27 тематични изложби в различни населени места в България.Доц. Георгиев е автор на 13 художествени книги, последните от които са в трилогията "Криминалистите“.

Печелил е редица литературни награди. Публикувал е и множество учебни пособия и научни статии в областта на криминалистиката. Автор и съавтор е на 6 детски игри за професии, както и на 10 документални филми за плавания по реки и морета, които са излъчени по телевизия "Евроком“ в предаването "Светът и всичко в него“. Запален каякар и ветроходец.