От днес започна дългоочакваната реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в село Момчиловци, съобщи за "Фокус“ кметът на населеното място, Сийка Суркова. "Това е един проект, реализацията на който отне много време, но вече е факт. От днес започнаха изкопните работи, който ще продължат през цялото лято в различни отсечки и улици в селото. На терен ще работят три строителни екипа, за да може по-бързо да се осъществява дейността“, поясни кметът.

Стойността на проекта е за 5,4 млн. лв., а финансирането е от държавния бюджет. "Повече от 50 години не е извършван сериозен ремонт на водопроводната мрежа в Момчиловци. Старият е етернитов и стоманен и изключително наложително е да се подмени с друг тип тръби. Преди 20 години е започнала подмяната на водопровода в един участък в най-горната част на селото. В предишния мандат направихме немалка реконструкция на водопреносната вътрешна мрежа на Момчиловци. Но същинската голямата част, която сега трябва да се изпълни се случва точно сега. Навсякъде ще се изгради нов водопровод, с отделни отклонки към къщите, с водомерните шахти и всичко, което е необходимо, за да бъде решен подобаващо въпросът с водоснабдяването на Момчиловци“, уточни Суркова.

Тя отбеляза, че до края на годината проектът трябва да приключи и изрази надежда реализацията да бъде успешна и качествена. Суркова призова за търпение от страна на жителите на селото, защото ще бъдат разкопани доста улици. "Ще има и реконструкция на водопреносната мрежа по главната улици на Момчиловци, която е републикански път, който води към Баните. Там тече съгласуване с Областно пътно управление - Смолян и ще има временна организация на движението както във вътрешните улици, така и по главната улица на селото“, каза още кметът на Момчиловци.