По проект "Бъдеще за хората в неравностойно положение от община Мадан“ се организираха и проведоха две информационни срещи по Дейност "Активна работа с потенциални работодатели от Община Мадан“.

Тази дейност има за цел да помогне от една страна на хората в неравностойно положение с насочване към подходящи за тях свободни работни места и от друга страна работодателите от община Мадан да намерят работниците, за да попълнят своите свободни работни места. Работи се активно с потенциалните работодатели за преодоляване на дискриминационните нагласи на някои от тях и насърчаването им за предоставяне на възможност за получаване на подкрепа при включване в заетост и наемане на лица в неравностойно положение, съобщиха от община Мадан.

Срещите се проведоха в сградата на Общинска администрация - Мадан, като едната от тях бе организирана с управители и директори на социални услуги, детските градини, градската библиотека и Музея по минно дело и рудодобив - услуги предоставящи се на територията на град Мадан.

Втората среща се проведе с частни работодатели, реализирали дейност в различни сфери.

Фокусът на срещите бе върху достъпността и устойчивостта на работното място, формиране на съзнание за проблемите на хората в неравностойно положение и възможно най-ранното им включване в трудовия процес за преодоляване и превенция на зависимостта от социалната система.

На информационните срещи, 20 лица от целевата група дискутираха теми под формата на презентации, като възможностите за включване в заетост на хора в неравностойно положение, вкл. и такива изложени на риск от социална изолация и дискриминация; социалната интеграция на неравностойните групи на трудовия пазар; промяна на нагласите на работодателите към лицата от уязвимите групи.

20-те лица участвали в срещите получиха и информационни материални.

Лектор и водещ на срещите бе Теменужка Коцева – психолог.