"Вие сте гордост за Луковит като град, за родителите си, за нас, като преподаватели и за себе си заради всичките усилия, притеснения, огромната работа и постигнатите резултати". С тези думи Анна Аврамова се обърна към шампионите от Детски образователен център SmartyKids – Луковит, на церемонията за връчване на сертификати за участие в Националната SmartyKids олимпиада по ментална аритметика 2024, съобщават от общината.

Центърът в Луковит отвори врати преди шест месеца и за това кратко време не само стигна, но и грабна сребърен медал в категория NF 9+ на националната олимпиада. В състезанието участваха над 300 деца на възраст между 5 и 14 години.

Миналия петък луковитстките възпитаници – сребърният медалист Радослав Цолачев, Кристиян Петров, Божидар Иванов и Силвия Костурска, споделиха с родители и гости огромната си радост от успешното представяне. Сертификатите, медалите и наградите им бяха връчени от ръководителя на центъра Анна Аврамова и преподавателя Ивелин Кирилов.

Община Луковит ги поощри за успеха с ученически пособия, които им бяха поднесени от Стела Любомирова – началник на отдел "Образование, социални и младежки дейности“.