Годишният алманах "Мостове 2024" – култура и общество - ще бъде представен в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 17 септември, вторник, от 17,30 ч.

Изданието представя творци от различни поколения, свързани с Ловеч. Алманахът е панорама на случващото се в литературата, изобразителните изкуства и културата на града.

В "Мостове 2024" са представени поетични творби на 23 поети, 10 белетристи, осем документалисти и критици, статии на специалисти от Държавен архив – Ловеч, Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев“, Драматичен театър "Борис Луканов“, Регионалния исторически музей, както и творби на ловешки художници и фотографи. Посочени са тазгодишните носители на награди на Община Ловеч в областта на литературата и изкуството. В пълноцветните страници са представени репродукции от пленера "Синя зона 2024" и проект "Галерия за сетивата“ на Художествената галерия "Проф. Теофан Сокеров“.

В екипа, реализирал алманаха, са художниците Валентин Узунов, автор на корицата, Тихомир Витков – художествено оформление, и Жанина Илиева, редактор.

Алманахът се финансира от Община Ловеч за поредна година. Издава се от Общината и Клуба на дейците на културата и се е утвърдил като форум на местните творци.