В Кюстендил започна конкурсът "Корени на родолюбието“, съобщиха за "Фокус“ организаторите от Ротари клуб – Кюстендил. Самият конкурс е в няколко категории. Първата е за изготвяне на родословно дърво или схема с имена и снимки на поне четири поколения назад. Родословното дърво трябва да бъде върху картон, велпапе или друг подходящ материал с размер максимум 70/100см.

Втората категория е за рисунка или проект (макет) с различни материали, като акварелни бои, пастели или други материали, подходящи за използване върху картон с размер 70/100 см.

Третата категория е за кратък разказ за първа и втора възрастова група и есе за трета възрастова група, касаеща историята на рода, родови предания и легенди, интересни случки, свързани с членове на рода, известни личности от рода и тяхната заслуга към обществото. Текстът трябва да бъде до три печатни страници.

В конкурса могат да участват ученици от 1 до 12 клас, разделени в три възрастови групи. Във всяка категория ще бъдат присъдени първо, второ и трето място, със съответните парични награди.  Творбите се приемат до 15 ноември 2023 година, а награждаването ще се състои на 21 ноември във Възрожденското училище.