Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ – Кюстендил организира летни занимания за деца и ученици, съобщиха за "Фокус“ от културния институт.  От 10.30 часа в "Детски отдел“ на библиотеката, Младен Запрянов ще представи своите книги "Финансова грамотност за деца с Пеги и Мози". Представянето е част от програмата "Лято е, ела в Библиотеката".

Поредицата финансова грамотност за деца с Пеги и Мози е съобразена с възрастовите възможности на децата. Понятия като банка, застраховка, наем, кредит, лихва, пари са обяснени по разбираем, за децата, начин, през забавни истории за двете катерички Пеги и Мози. Това позволява децата да разберат с лекота смисъла на тези понятия и да изградят основа, която да бъде надграждана в следващите периоди на израстването им.

Всяка от книжките в поредицата съдържа и страничка за родителите с въведените понятия, за да ви помогнем да продължите разговора и за да ви дадем идеи за действия, които подпомагат дълготрайното усвояване на наученото и изграждане на полезни навици. Съдържанието на книжките от поредицата е консултирано с педагог.

Венцеслав ИЛЧЕВ