В Кюстендил се проведе информационна кампания относно превенцията и защитата от наводнения, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Кюстендил. Кампанията беше организирана от Басейнова дирекция "Западнобеломорски район“, а домакин на работната среща бе Областна управа – Кюстендил. Събитието е част от двудневната обучително-информационна кампания за областите Благоевград, Кюстендил и Перник.

В срещата се включиха директорът на Басейнова дирекция "Западнобеломорски район“ Владимир Димитров, областният управител инж. Александър Пандурски, неговият заместник Емил Атанасов, представители на регионални институции и на местната власт.

Кампанията е насочена към повишаване на осведомеността, ангажираността и подобряване координацията между институции, ангажирани с управлението на риска от наводнения на областно, общинско и басейново ниво. В хода на срещата бяха споделени добри практики и натрупания опит, както и полезна информация, свързана с предстоящото разработване и въвеждане в експлоатация на информационна система за управление на риска от наводнения. Бяха обсъдени и редица въпроси, целящи подобряване на координацията между институциите.

Венцеслав ИЛЧЕВ