Диксиленд групата "Rhine River Ramblers“ към Оркестъра на Въоръжените сили на САЩ в Европа изнесе концерт в Кюстендил, предаде репортер на "Фокус“. Събитието се състоя на сцена "Олга Борисова“ в центъра на града под "Хисарлъка. То беше наблюдавано от многобройна публика, сред която бяха кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, областният управител Александър Пандурски, председателят на Общински съвет Иван Андонов. Проявата е по повод 120 години дипломатически отношения България – САЩ.

Групата беше представена от Андриа Брулет – Родригез, заместник-ръководител на дипломатическата мисия в Посолството на САЩ в София. Тя отправи благодарност към кмета на Кюстендил Петър Паунов за топлото посрещане в града. "Днес аз успях най-после успях да посетя галерията и да видя прекрасните творби на Владимир Димитров – Майстора. Имах голямата чест да разгледам къщата на Димитър Пешев, който е много важна част от историята на България“, каза Андриа Брулет – Родригез.

Петимата талантливи духови музиканти и барабанистът, изпълниха вълнуващи и динамични джаз и блус мелодии, характерни за американския юг от годините на възникването на най-завладяващите стилове в популярната музика. Преди тях на сцената се изявиха музикантите от Професионалния духов оркестър – Кюстендил. Концертите на групата ще продължат в следващите дни. Музикантите ще свирят в Дупница и Благоевград.

Венцеслав ИЛЧЕВ