В Кюстендил обявиха имената на кандидатите за училищни директори, предаде репортер на "Фокус“. Регионално управление на образованието – Кюстендил публикува имената на кандидат-директорите, подали документи за участие в обявените конкурси. Става въпрос за седем училищата в областта.

Кандидатът за директор на Основно училище "Св. Климент Охридски" – Дупница е Юлиана  Борисова, а за ръководител на Средно езиково училище "Св. Паисий Хилендарски" – Дупница документи са подадени от Анелия Йорданова и  Ани      Вакъвчиева. Двама са кандидатите за директор и на Профилирана гимназия "Христо Ботев". Това са Гергана Миленкова и Любомир Георгиев.

Кандидат за директор на Начално училище "Св. Св. Кирил и Методий" в село Раждавица е Антоанета Веселинова.

Двама души се съревновават за директорския пост на Езикова гимназия "Д-р Петър Берон" - Кюстендил. Това са Илияна Дебочичка и Даниела    Вучкова. Кандидат за директор на Спортно училище "Васил Левски" – Кюстендил е Каролина Грозданова, на Професионална гимназия по селско стопанство "Св. Климент Охридски" в Кюстендил - Зорница Домозетова.

Всички кандидати са допуснати до писмен изпит. Той ще се проведе на 27 февруари от 9.30 часа в сградата на ПГИМ "Йордан Захариев“, гр. Кюстендил.