Кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов откри годишната среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, предаде репортер на "Фокус“.  "Кюстендил е селище на повече от 8 000 години, град на повече от 2 000 години – много история. Съчетаваме много култура, много история, минералните води. Не бива да се пропуска климатолечението и подходящия въздух. Не на последно място имаме и ски писти. Имаме всички дадености, но ни липсва реклама. Туроператорите са нашата връзка между туристите и хотелите“, каза кметът Огнян Атанасов, който е домакин на събитието.

"Разчитаме на подкрепата ви, да препоръчвате все повече Кюстендил за своите туристи от България и чужбина. Имаме капацитет като туристическа дестинация, а аз се ангажирам да работя за развитието на дестинацията“, добави инж. Огнян Атанасов

Двудневният форум се провежда в един от хотелите на Кюстендил, а в него участват туроператори и туристически агенти от цялата страна. Дневният ред включва актуални и полезни за индустрията теми.

Темата на 23-тото издание е “Туризъм и сигурност". "В програмата сме засегнали теми за сигурността на нашите клиенти и потребители. Сигурност при взаимоотношенията с нашите доставчици и партньори. Кибер сигурността. Не на последно място е важна и сигурността в партньорството. Успешният бизнес в днешно време 50 % се дължи на доброто партньорство“, обясни Димитрина Горанова – председател на АБТТА.  

Тя допълни, че Кюстендил, като дестинация, има невероятен потенциал – културни и исторически забележителности, минерална вода, уникални празници. "Поздравявам инж. Атанасов и целия му екип за ентусиазма и за усилията които полагат за утвърждаване на Кюстендил като туристическа дестинация“, допълни Димитрина Горанова.