В Кюстендил бяха наградени отличените автори от конкурса детска рисунка "Моята гора“, съобщиха от Регионална дирекция по горите – Кюстендил. Конкурсът беше посветен на Седмица на гората.



"Над 300 рисунки пристигнаха в Дирекцията от талантливи деца. Искам да ви благодаря за тези красиви творби. Беше изключително трудно да изберем първенци сред толкова много и креативни произведения. Това е показателно, че освен че обичате да рисувате, обичате и гората“, каза инж. Здравчо Тодоров, директор на Регионална дирекция по горите град Кюстендил по време на награждаването.

Талантливите млади художници бяха разделени в три възрастови групи, преобладаваха художниците от пети и осми клас. Тази година освен творби от областите Кюстендил и Перник, бяха получени и рисунки от Сандански, Бургас и детска градина "Слънце“ от град Плевен. Всички участници в конкурса деца получиха грамоти, а излъчените първенци предметни награди, осигурени от Югозападно държавно предприятие, град Благоевград. Регионална дирекция по горите град Кюстендил благодари на всички млади таланти, включили се във инициативите за Седмица на гората.