В Кюстендил бе открита изложбата "Коледни трепети". Това съобщи за Радио "Фокус“ – Кюстендил Иван Андонов, председател на читалище "Братство“ – Кюстендил. Изложбата представя компютърни рисунки на учениците от класа по изобразително изкуство с преподавател Людмила Христова. Учениците са на възраст от 4-ти до 8-ми клас и в рамките на 1 месец те са преминали курс по компютърно рисуване и са усвоили основни техники и инструменти, с които да създават красиви илюстрации и картини.

"Инициативата е част от проект "Въвеждане на иновативни занимания и онлайн уроци с деца и ученици в читалище "Братство", финансиран от Общински фонд за подкрепа на местни инициативи "Активни общности: изграждане на капацитет за промяна в община Кюстендил", каза Иван Андонов.

В рамките на проекта е закупен един компютър за нуждите на обучителния процес в детските школи и курсове към читалището, като по този начин е осигурена и възможност за въвеждане на иновативни методи на обучение и работа в онлайн среда. Чрез проекта е създадена по-благоприятна среда за детско развитие, по-добър достъп до култура и културна изява в школите и курсовете към читалище "Братство ", създадени са и условия за прилагане на иновативни методи за обучение, общуване и предаване на знания.

Венцеслав ИЛЧЕВ