Днес кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн заедно с председателя на ОбС-Кърджали Мухаррем Мухаррем и кмета на Широко поле Шукри Исмаил прерязаха лентата на основно ремонтираната улица "Осми март“ в с. Широко поле. Работата по обекта приключи в рамките на 4 месеца.

Строително-монтажните работи са на стойност 340 000 лева /без ДДС/. Финансирането е осигурено по проект "Ремонт и рехабилитация на улица в село Широко поле, община Кърджали" на МИГ Стамболово - Кърджали 54, Мярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.

Ремонтираната улица е най-важната в селото, тъй като на нея се намират детската градина и училището. Положен е асфалт, хоризонтална и вертикална сигнализация. До детската градина и училището има обособени паркоместа. Улица Осми март“ в Широко поле се явява основна пътна артерия за 2212 –те жители на четирите села в кметството –Широко поле, Зорница, Лисиците и Соколско.

"Това е само първа стъпка в решаването на натрупаните през годините проблеми в населеното място. Всяка година в бюджета , както в този за 2024 г., ще залагаме средства за подобряване на инфраструктурата в нашите села, за да можем да подобрим условията на живот на хората“, каза пред присъстващите Ерол Мюмюн.

На откриването на обекта присъстваха кметове на населени места от района, жители на Широко поле.