В Кула и Видин осемнадесет часа продължава разчистването на паднали дървета и клони, след снощната унищожителна буря и градушка, видя репортер на "Фокус“. В Кула градушката е "убила" всичко насадено в дворовете от хората, от лозята не е останало нищо, всичко е на земята унищожено от  ледените зърна, които на места са били по големи от орех и по-малки от яйце.

Главните улици вече са почистени от падналите дървета, изпочупените стъкла и изхвърчалите от покривите  керемиди. Навсякъде напълно са унищожени  оранжериите. Екипи на Общината, доброволци и екипи на енергото отстраняват повредените стълбове и правят всичко възможно до късните часове на днешния ден да бъде възстановено електроподаването в отделни райони на Кула, каза за "Фокус“ кметът на Общината д-р Владимир Владимиров.

Жителите на Кула, бързат да "закърпят“  огромните дупки, които има на покривите и се притесняват тази нощ да не завали и да има отново буря и дъжд.

Няма  къща, градина, със селскостопанска продукция, която да няма сериозни щети и продукцията да не е напълно унищожена. Независимо от преживяния снощи ужас животът продължава и в Кула, редом до изкоренените дървета, днес се състоя съботния селскостопански пазар в градчето.

Щетите са огромни, тепърва ще ги установяваме, ще са ни необходими поне два месеца за да се нормализира обстановката, каза кметът на Кула. За щастие щетите са само материални, пострадали хора няма.

В нощта на събота срещу неделя силна буря  с ураганен вятър и дъжд, на места и с градушка, вилня във Видинско. Сред най-пострадали са районът на Кула и съседните села и Грамада, във Видин пораженията са само от паднали дървета и изпочупени клони.