В Коледен лекоатлетически турнир сили премериха десетки видински деца спортисти, предаде репортер на "Фокус“. Турнирът е част от коледно-новогодишната програма на Община Видин, а съорганизатори са спортен клуб "Радуканови“ и Регионално управление на образованието, уточняват от пресслужбата на видинското кметство. Целта на коледния турнир е да се популяризира леката атлетика сред подрастващите.

Спортната надпревара, която премина под мотото "Победи себе си, за да победиш целия свят“, се проведе в напълно обновената и ремонтирана закритата лекоатлетическа писта в дунавския град. Младите атлети се състезаваха

в три дисциплини- 60 метра гладко бягане, скок на дължина и скок на височина. Крайното класиране бе индивидуално по възрасти във всяка дисциплина.

Медалите на победителите връчи Борислава Борисова, зам.-кмет на Община Видин. Тя ги поздрави с настъпващите коледно-новогодишни празници и каза още: " Вие превърнахте днешния турнир в едно спортно забавление в името на приятелството. Помнете, че спортът е здраве, спортувайте на воля и знайте, че днес всички вие сте победители“.