Днес Галерия 8 ще бъде открита изложба на едно семейство- скулптора Пламен Аврамов и архитект Ангелина Ангелина Делкова- Аврамова, предаде репортер на Радио "Фокус“ – Варна . Пламен е привлечен от скулптурата от 1972г., когато е приет в Художествената гимназията в Казанлък- от тогава до днес. Завършва Художествената академия- София- скулптура. Има редица награди, национални и регионални, участия в представителни изложби на Съюза на художниците. Негови творби има в галерии и частни колекции в страната и навън.

В настоящата изложба той показва скулптури от камък, дърво, керамика- фигурални композиции , правени през последните десетина години, някои от тях специално за изложбата. "Рисунките са си просто рисунки“, както казва той.



Ангелина е архитект, изкушен от докосването със скулптурата. Част от нейните творби са умалени реплики на музейни експонати от праисторическата епоха. Тя е пленена от простотата и гениалността на тези форми, някои от тях отпреди 35 000 години.



Авторските и пластики са от черен и бял теракот, темата е семейство. Във формите се усеща нещо от архитектурата.



Има и керамични чинии или парчета от тях, част от които са в закачлива форма на керамични бижута, с които се занимава последните няколко години.

Заповядайте , при спазване на противоепидемичните изисквания.