В Дупница представят приложението еЗдраве, предаде "Фокус“. Инициативата е на  Регионална здравна инспекция - Кюстендил и Община Дупница.

Кампанията за представяне на гражданите на дейностите по сдвояване на електронното пациентско досие с мобилното им устройство ще се проведе на 11 и 12 септември, от 10.00 часа до 16.00 часа, в центъра на град Дупница, площад "Свобода".

Най-важното, което трябва да знаят желаещите е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено да го инсталират предварително, което се случва напълно безплатно. Освен това те трябва да носят със себе си лична карта. Не се изисква да притежават личен електронен подпис (КЕП), както досега.

Припомняме, че всеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до: лабораторни резултати, рецепти, болничен престой, информация за кръводарявания, медицински бележки. Всеки родител има достъп и до данните на своите деца. Освен това приложението изпраща информация за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления.