Общинският съвет в Дупница ще проведе редовно заседание, съобщиха за "Фокус“ от местния парламент. Началото на заседанието е от 10.00 часа в сградата на Общината. Дневният ред включва общо 29 докладни записки. Едната от тях касае взема решение за продажба чрез публично оповестен конкурс на поземлен имот, заедно със съществуващи 6 сгради. Пазарната оценка е в размер на 1 031 736 лева с ДДС.  

Съветниците трябва да гласуват даване на предварително съгласие за стартиране на работа по инвестиционно предложение с цел изграждане на помпено-акумулираща водноелектрическа централа (ПАВЕЦ) към ВЕЦ Самораново. Предлага се това да се случи в землището на село Самораново, чрез възмездно право на строеж. ПАВЕЦ е централа, която използва енергията на водната маса за произвеждане на електричество и разполага с възможността за изпомпване на вода от по-ниско разположен водоем.

Общинският съвет трябва да приеме краткосрочна програма за насърчаването на енергия от възобновяеми енергийни източници и биогорива за периода. Внесена е докладна записка за предоставяне за безвъзмездно управление на "Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“, както и предложение за разкриване на социалната услуга “Център за временно настаняване" в града.

Венцеслав ИЛЧЕВ