В Спортна зала "Добротица“ бе даден старт на Общинския етап на Ученическите спортни игри за учебната 2021/2022 г., предаде кореспондентът на Радио "Фокус" – Варна. Игрите се провеждат съгласно Правилата за организиране и провеждане на Ученически игри и в съответствие с Националния спортен календар на МОН за учебната 2021/2022 г. Заявки за участие са подадени от 20 училища с общ брой отбори - 103 и общ брой ученици - 1009.

Състезанията ще се проведат по осем вида спорт: волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис на маса, бадминтон, лека атлетика, шахмат. В първия ден от провеждането им са предвидени срещи по волейбол между отборите на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ "Христо Смирненски“, както и между отборите на ПМГ "Иван Вазов“ и ОУ "Христо Ботев“.

Организацията на Ученическите игри се осъществява от Община град Добрич и Сдружение "Училищен спорт, туризъм и младежки дейности – Добруджа“. Община град Добрич ще обезпечи финансово провеждането на игрите, които ще приключат до края на месец юни тази година.



Жулиета НИКОЛОВА