В разгара на лятото, в най - горещите дни, град Девин отново е без вода! Граждани се свързаха с нас с поредното оплакване, че снабдяването по водопроводната мрежа е прекъснато отново. Въпреки че са сезирали ВиК, кмет и общински съвет, жалбите им остават без задоволителен отговор.

"Вода да газиш, жаден да ходиш! Трябва ли ние да страдаме от това, че водоснабдяването е пренасочено към завода за бутилиране на минерална и изворна вода на "Девин" ЕАД? Вината се прехвърля между институциите, затова решихме да се свържем с медиите", казват хората.

Почти невъзможно е бутилирането в завода на "Балдаран Спрингс", явно цялото водоподаване се пренасочва към монополиста с името на града!

"Сагата с липса на вода започва щом температурите се покачиха и нарасна консумацията на минерална вода. От началото на месец юли нарушено водоподаване е имало в поне 10 дни", твърдят хората.

"Преди време с нерегламентирано изпускане на отпадни води от завода отровиха рибата в реката, сега с пренасочването на вода тормозят нас, жителите".