Рекорден брой шофьори, седлани зад волана след употреба на алкохол или наркотици, задържаха полицаите в Бургаско само през вчерашния ден.

Малко преди 4 часа в карнобатското село  Житосвят е хванат 28-годишен грузински гражданин, шофиращ  "БМВ“. Тестът доказал, че е употребил амфетамин и метамфетамин.

Около 08.20 ч. на поморийската улица "Княз Борис“ е спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес CLK 270“, управляван от 40-годишен помориец на кокаин.  А около 18.20 ч. в района на магазин "Билла“ в града – 36-годишен мъж от Враца е шофирал отново след употреба на кокаин.

Около 11.45 ч. в района на поморийския аквапарк "Сънсет“ е задържана 25-годишна шофьорка от Велико Търново, употребила кокаин, метамфетамин и амфетамин.

Около 21.15 ч. в Ахелой 52-годишен мъж от Ямбол е спипан да шофира след употреба на канабис, метамфетамин и амфетамин. Същият е неправоспособен водач, поради отнемането на всички контролни точки.  

Около 21.20 ч. на несебърската улица "Хан Крум“ 22-годишна жена от София е тествана за наркотици, а пробите са доказали, че е употребила кокаин, канабис и амфетамин преди да подкара автомобила си.

Друг шофьор – на 35 години, е спрян на пътя Маринка - Ново Паничарево.   Отказал е да му бъде извършена проверка по надлежния ред за установяване употребата на наркотични вещества или техни аналози. При извършения личен обиск в мъжа са намерени и иззети две свивки с бяло кристалообразно вещество - метамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа.