Днес направиха първа копка за новия парк в кв. 18 в град Божурище. Кметът на града Георги Димов публикува и снимки в личния си профил във Facebook.

Ето какво още написа той:

Уважаеми съграждани,

дойде и този така чакан момент по започването и изграждането на новия парк в кв. 18 (бившето футболно игрище в новия квартал) в град Божурище! Започваме работните дейности по стартирането и реализацията на парка, който предвиждаме да стане белия дроб на града ни.

Парковете са сърцето на градската среда, местата, където семействата се срещат, децата играят, а хората релаксират и се наслаждават на природата.

Паркът няма да бъде само място за развлечение, а с времето ще се превърне в истински зелен оазис в средата на града, както казах и по-горе ще бъде - белия дроб на Божурище.

Теренът ще предложи на посетителите освен зеленина и красива природа - разнообразни активности за всички възрастови групи. Планираме да изградим детска площадка, спортна комбинирана площадка, места за пикник и отдих - беседки, пейки, алеи за разходка.

Така всеки съгражданин ще намери нещо, което да го привлече да посещава мястото.

Освен това, изграждането на тази зелена зона ще има и значителни екологични ползи. Ще насърчим насаждането на дървета и растения, които ще подобрят качеството на въздуха в града. Освен това, целим да надградим качеството на живот на живущите в града. Смятаме, че това място ще се превърне в любимо на малки и големи. 

Проектът предвижда етапност на изпълнение, като строително-монтажните работи ще се изпълнят на два етапа.

Първият етап обхваща СМР по части:

- Архитектура - пътна, конструктивна.

- Геодезия - електрическа.

Вторият етап засяга СМР по части:

- Паркоустройство и благоустрояване, и ВиК - поливна система.

Категорично следвам плана си за преобразуването на община Божурище в модерна, просперираща и красива община, пред мен стоят ясно начертани приоритети и визии, които доказано изпълнявам с последователност и отговорност към всички Вас - Нас!