Стартира конкурса "Млад предприемач на община Баните" за 2024 година, съобщи за "Фокус“ кметът Павлин Белчев. "Винаги съм вярвал, че младите хора са ключът към бъдещето ни. Затова заедно с общинската администрация, по Плана за младежта на община Баните, решихме да подкрепим най-добрите и иновативни идеи с финансиране от 20 000 лв.“, поясни Белчев и допълни, че средствата са заложени в бюджета на общината за 2024 г.

"Средствата ще се дадат на най-добрата бизнес идея, която може да промени нашата общност към по-добро и да създаде нови работни места. Вярвам, че в нашия регион има таланти, които могат да създадат успешен бизнес и да допринесат за развитието на Баните“, допълни кметът.

Освен финансиране от 20 000 лв. за най-доброто проектно предложение, победителят в конкурса ще може да се възползва и от подкрепа от експерти, както и от възможност да реализирате своята идея в община Баните.

Крайният срок за подаване на документи е 16 септември 2024 г.

"Нашата идея е това да бъде ежегодна инициатива на общината. Надяваме се, че ще имаме достатъчно голям интерес, за да може младите хората от общината да имат предвид тази възможност и като имат различни инициативи, свързани с хубави неща, които да се случват в Баните и да знаят, че в лицето на общината може да срещнат администрация, която би могла да помогне не само със съвети, а и със средства“, каза още кметът на Баните.