414 са разкритите избирателни секции на територията на Великотърновска област. В 306 от тях хората ще могат да гласуват за кметове и общински съветници и с машини, предаде кореспондент на "Фокус“. В 95 от СИК-овете гласуването ще е само на хартия, тъй като избирателите в тях са под 300 души. .

Всички изборни книжа и бюлетини вече са доставени в секционните комисии, членовете са обучени и очакват старта на изборния ден. Помещенията са под строгата охрана на служители на Областна дирекция на МВР – Велико Търново и СОД.

От Областна администрация – Велико Търново увериха, че е създадена много добра организация за нормалното протичане, както на деня за размисъл, така и за изборния ден.

От ОД на МВР са обезпечили охраната на всички изборни книжа, устройства за гласуване и помещения и няма да бъдат допуснати престъпления и нарушения, свързани с вота, увери директорът на ОД на МВР ст. комисар Димитър Машов. Уточнен е и броя на служителите, които ще охраняват вота и нормалното му протичане.

Органите на реда призовават ако има сигнали за нередности, те да бъдат отнасяни към Районните полицейски управления, ОД на МВР, Областна администрация и Министерски съвет.