"На първа инстанция заповедта на министъра на МВР за уволнението ми бе отменена като незаконосъобразна. След това МВР, чрез Калин Стоянов, обжалваха, а сега новият служебен министър Атанас Илков е изтеглил жалбата и производството е прекратено. Това е може би, защото сме работили заедно, а може би защото знае същината на тоя пълен резил".

Така уволненият преди година директор на ОД МВР Пловдив Васил Костадинов обясни специално за "Фокус" какво се случва с делото му.  

Той посочи още, че когато Атанас Илков е бил шеф на полицията в Пловдив, той е бил началник на РУ Първомай. Това, според него, не означава, че той трябва да заеме мястото на сегашния началник на полицията Георги Машонов

"Машонов е директор с титулярна заповед, а и чисто пикантно, аз съм вероятно неприемлив вариант преди изборите", каза Васил Костадинов

Не зная за намеренията на министъра, има още време чисто процесуално, има срокове, които трябва да изтекат и тогава трябва да разговаряме в министерството. 

"Ние с адвоката ми сме дали становище, че сме съгласни да бъде прекратено производството, но има формални срокове, които трябва да изтекат", каза още Костадинов.

Попитан на каква длъжност трябва да бъде назначен сега, неправомерно уволненият Костадинов каза, че няма някакви фикс идеи, иска да бъде там, където би бил полезен и за другите, и за себе си.

"Вярно е, че пловдивската полиция е голяма, но не е задължително да бъда назначен там, вакантна е и длъжността "главен секретар", пошегува се Васил Костадинов.

Той още веднъж обясни, че Машонов е "честно и добро момче" и за разлика от другите около него, визирайки Събчев, би работил съвестно и честно. Но е жалко, че няма екип.

"В този смисъл готов съм да се включа в неговия екип", добави Васил Костадинов.