Увеличават се осиновяванията в Общинския приют за безстопанствени кучета в Казанлък, предаде репортер на "Фокус". За последните три месеца са осиновени 35 кучета. 

Освен презадоволителната бройка задомени животни, Приютът се радва и на практични обновления. Изцяло обновено е помещението за болните животни и стационара- с нови настилки и климатик. Направена е градинка за разходки и посрещане на доброволци и потенциални осиновители. Предстои да бъдат обособени нови клетки и помещения, които да позволят да се обгрижват повече животни. За някои от кучетата Приютът е част от пътуването им към нов живот, за други е последна спирка, където намират грижа и спокойствие.

"Призоваваме гражданите за отговорност към четириногите членове от семействата им и към тези, които нямат късмета да имат дом. Те са наша обща отговорност и популацията на безстопанствени животни е продукт на липсата ѝ. Кучето е част от семейството, която имаме възможност сами да изберем. Нека бъдем разумни в избора си и нека той няма давност, а е завинаги", апелираха от Община Казанлък.