Общинският съвет на Добрич одобри и утвърди промени в общинската транспортна схема на града, предаде репортер на "Фокус". Предложенията за промени са направени от граждани, а Комисия се е запознала с тях и е предложила някои от промените.

Те касаят направления и маршрутни разписания на линии с номера  4А Депо – ЖК "Добротица“ ; № 10 кв. "Рилци“ – ЖК "Добротица“; № 10А кв. "Рилци“ – ЖК "Балик“. - Линия № 4А Депо – жк. "Добротица“ - промяната е свързана с изпълнение на автобусната линия в делнични дни;

- Линия № 10 кв. "Рилци“ – жк. "Добротица“ - промяната е свързана с разкриване на нова автобусна спирка СУ "Климент Охридски“ и преместване на спирка "Кауфланд“ от кръстовището на бул. "Русия“ с ул. "Арда“ към кръстовището на бул. "Русия“ с ул. "Тунджа“ в посока жк. "Добротица“ - кв. "Рилци“;

- Линия № 10А кв. "Рилци“ – жк. "Балик“ - разкриване на нова автобусна линия.

Промените в маршрутните разписания, осигуряват обществен транспорт на гражданите до напълно нов маршрут "Рилци-Балик“ и до по-достъпни спирки до действащата линия №10.

Предстои да бъдат направени промени по направления и подробни маршрутни разписания по автобусни линии: №1, №2, №5, №6, №7, №9 и №12, които Комисията да разгледа и утвърди на следващо заседание. След това предложенията за промени ще бъдат представени за публично обсъждане.

Промените ще се осъществят след влизане в сила на Решението на Общински съвет – след одобрение от Областния управител на Добрич. За реалното изпълнение на промените гражданите ще бъдат информирани своевременно.

Новата транспортна схема работи от 1 май тази година. 

Жулиета НИКОЛОВА