В четвъртък, 10 октомври, започва основен ремонт на ул. "Велес“ в Разград. Докато текат ремонтните работи, в участъка от 280 метра се въвежда забрана за движение. Временната организация на движение влиза в сила от 8,30 ч. на 10 октомври, продължава до приключване на ремонта, чийто срок за изпълнение е 60 календарни дни. Въвежда се обходен маршрут по ул. "Странджа“, ул. "Скопие“ и ул. "Дъбрава“, като за целите на проекта временно се премахва заграждението, което затваря ул. "Дъбрава“ откъм ул. "Велес“, пътният знак за тупик на кръстовището със "Скопие“ временно ще бъде закрит, а светофарът – временно изключен, съобщиха от Община Разград. 

Ремонтът на ул. "Велес“ включва полагане на два асфалтови пласта – 4 см. неплътен асфалтобетон и 6 см. плътен асфалтобетон, както и обновяване на тротоарната настилка с тротоарни плочи с размери 40/40/6 см. Ще с положат и нови бордюри, които на кръстовищата ще се понижат до ниво настилка, като по този начин се осигури достъп на хората в неравностойно положение, както и на детски колички.

Ремонтните дейности на ул. "Велес“ се извършват по обособена позиция 3 "Основен рeмонт на улица "Велес“ гр.Разград“ от обществената поръчка с предмет "Ремонт на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи в Нов гробищен парк в гр. Разград, както и ремонт на улици в населените места на община Разград по обособени позиции“. Договор по нея е сключен с фирма "Пътно строителство“АД, стойността му е 381 033,57 лв. Вече стартираха ремонтните работи и по останалите две обособени позиции от обществената поръчка – ремонтите на улици във всички 21 села в общината и ремонти на общо 17 обекта – улици, тротоари, паркинги, задблокови пространства – в областния град.