Седмичен отчет на кмета на "Северен“ Венцислава Любенова за свършеното от нея и администрацията й през последните 7 дни:

Уважаеми жители на район "Северен", държим да Ви информираме за свършеното през последната седмица.

Започнахме ремонта на тротоарната настилка пред детска градина "Дъга". Тротоарът пред училище “Никола Вапцаров" също бе ремонтиран преди началото на новата учебна година.

Продължаваме отблизо да следим ситуацията с Голямоконарско шосе. През отиващата си седмица извършихме съвместна проверка с инспектори от Пловдивски общински инспекторат. Сигнал за силно запрашаване в участъка бе подаден от намиращи се там фирми и граждани.

В хода на инспекцията е установено депониране на големи количества фрезован асфалт и бетонови късове в частен терен. РИОСВ - Пловдив установява собственика и ще бъдат предприети последващи действия.


За съжаление продължава битката ни с последиците от незаконните сметища. Извършихме проверка за незаконно сметище на ул. "Вук Караджич", като са установени струпани стари мебели и дървени плоскости. Нерегламентираното бунище е почистено от служители на ОП "Чистота" на 05.09.2024 г.

След направена проверка е връчено предписание от Пловдивски общински инспекторат на собственик на частен имот, намиращ се на "Пазарджишко шосе" - 4-ти километър, относно струпани отпадъци.

Приоритетно извършихме обход на детските градини и училищата в района, за да огледаме състоянието на дървесната декоративна растителност преди настъпването на учебната година. Издадени са 10 броя заповеди по Наредбата за опазване и развитие на зелената система на Пловдив, като същите се изпълняват от ОП "Градини и паркове" по предварително изготвен от предприятието график.

Пътната маркировка ще бъде извършена от ОП "Организация и контрол на транспорта". Проверихме и съдействаме за проектите за реконструкция на спортните площадки.

Повдигнати са короните на дървесните видове, възпрепятстващи преминаването на пешеходци по тротоарите на бул."България" в участъка от ул."Васил Левски" до ул."Победа".

Отстранени са счупени и опасни дървесни видове на бул. “Цар Борис III Обединител", бул. “България" и локалното платно на Карловско шосе.

Репатрирани са 7 бр. излезли от употреба МПС на територията на района.

Почистено е и пространството около северната страна на моста на Герджика.