Незаконен улов на риба от водите на река Дунав е установен при съвместна проверка на полицейски служители на РУ - Никопол, екип на РДГ – Ловеч и ИАРА – Плевен. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. На 2 декември на около 50 метра от плажната ивица на Никопол, били установени 36-годишен и 46-годишен, и двамата от крайдунавския град.

Изяснено е, че чрез техническо съоръжение с електрически ток те уловили незаконно риба. До моторна лодка на брега на реката били намерени 7 сома с общо тегло 28 кг и шаран, тежащ 14 кг.

Иззети са също техническото устройство за улов, акумулаторна батерия, кеп, пригоден с кабел за захранване с електрически ток, както и рибарската лодка.

При последвало претърсване във фургон, обитаван от 36-годишния, били открити 2 куб. м дърва за огрев. Съставен е акт по Закона за горите, а от служители на ИАРА - Плевен - друг акт по Закона за рибарство и аквакултури. Двамата нарушители били задържани за срок до 24 часа. За престъпление по чл. 238, ал. 2 от НК е уведомен прокурор при районната прокуратура, работата по случая продължава.