Вълнуващи кино прожекции и ателиета оцветиха Бургас с програмата на Детския международен анимационен фестивал, десетки бургаски ученици преживяха емоцията от киното в творчески ателиета

Началото на събитието в Културен дом НХК, бе поставено от селекция на късометражни филми, а малки и по-големи любители на изкуството оживено анализираха емоционалното въздействие на кино проектите. Директорът на фестивала проф. Анри Кулев и екипа му: Теодора Георгиева, Стефан Войводов, Антон Жеков и Кристиян Захариев представиха програмата, а публиката се наслади на филми от държави от цял свят - Нидерландия, Словакия, САЩ, Литва, Португалия, Иран, Франция, Италия, Обединени арабски емирства.

"В много общ план благодаря на Бургас,че иска да има такъв фестивал. Правенето на фестивал не е лесна работа. Тя включва намиране на добри филми, озвучаването, селектирането и цялата организация по предстравянето, затова и удоволствието от вашето присъствие, въпроси и реакции е много ценна за нас", сподели проф. Анри Кулев

Програмата продължи в Експозиционен център "Флора"  до 22 септември с 24 прожекции, творчески работилници за деца, както и изложба на студенти, които изучават анимация в Нов български университет.

"За трета поредна година в партньорство с уважавания проф.Анри Кулев имаме удоволствието да обогатим културната програма с един престижен анимационно кино форум и съпътстващите към него събития. Когато става въпрос за творец от такава класа нямам друг шанс освен събитието да намери уютен пристан в Бургас. Инициативата се реализира през нашия Фонд "Култура" и не се съмнявам, че всички ние ще преживеем едно много цветно и красиво пътешествие в света на анимацията", каза Диана Саватева, зам.-кмет Култура и вероизповедание.