Седмицата за район "Лозенец" започва с обичайни оперативки на кмета Константин Павлов с екипа, както и с приемното ми време за граждани. Ето и какъв е отчетът за свършената дейност за периода 24 - 30 юни, публикуван в профила на районния кмет във Facebook.

Според Павлов възобновяването на градинка "Тбилиси" върви добре, като теренът вече е изравнен, чака се доставка на настилка, която да бъде положена в следващите седмици.

Проследено е и строителството на разширенията на двете детски градини - 141 и 193.

"В момента в 141 ДГ се работи по фасадата на новата сграда и вече имаме мостри от цветовете, в които ще бъде оцветена, а в 193 ДГ тече усилена работа по детските площадки и двора. Вече могат да се видят първите съоръжения, все още немонтирани", споделя кметът.

Започнат е и ремонтът на южния тротоар на ул. Димитър Хаджикоцев от пл. "Хелзинки" до ул. "Църноок".

"Заместник кметът по строителството на района Витан Влахов се срещна с етажната собственост на N. 31, защото ремонтът пред този адрес ще бъде усложнен заради развитите коренови системи на наличната дървесна растителност. Със сигурност ремонтът ще трябва да обхване и този участък, като ще търсим компромисно решение за изпълнението му, така че да засегнем минимално количество зеленина" , добави Павлов.

След ремонта на тротоара на ул. "Розова долина" район "Лозенец" ще работи по  възстановяването на паважа от бордюр до бордюр, на местата, на които е подновена и тротоарната настилка, като целта е да се направи цялостен ремонт от началото на улицата от бул. "Черни връх" до НФСГ.

"Заради дъждовете, по ремонта на южния тротоар на ул. "Елин Пелин" не е работено. Работата ще бъде подновена тази седмица. По ул. "Света гора" работите също бяха спрени заради дъждовете, но се извършваха довършителни работи, които не изискваха разкопаване", коментира кметът.