С още едно вълнуващо събитие продължава поредицата "Пътят към успеха" от трети сезон на Start-up Academy в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". От висшето училище обявиха, че специален гост-лектор този път ще бъде Симона Георгиева - управител на уеб дизайн агенцията WEBBIES, която ще сподели ключови стратегии и тайни за успеха в онлайн бизнеса. 

Събитието ще се състои днес от 17:00 часа в 7-ма аудитория на Ректората на ПУ, уточниха организаторите. 

Участниците в срещата ще се запознаят с различните разновидности на онлайн присъствие, ще се включат в интерактивна дискусия за развитието на бизнеса в онлайн пространството, ще разберат повече за значението на онлайн присъствието за един успешен стартъп и как да създадат идеален уеб сайт: ключови елементи и практически съвети. 

Събитието ще завърши с вълнуваща практическа задача и възможности за кариерно развитие. 

Start-up Academy е платформа към офиса за технологичен трансфер на ПУ "Паисий Хилендарски“, която цели да подпомага предприемачи при стартиране на техния бизнес проект. За трета поредна година конкурсът дава възможност на преподаватели, студенти и докторанти от университета да представят своята иновативна идея и да разработят старт-ъп проект, като по този начин получат признание и печелят от своите разработки. Програмата на форума включва разнообразни мероприятия, насочени към възможностите за създаване на предприемаческа култура и умения сред студенти и преподаватели. Планираните събития ще продължат до ноември 2024г. Конкурсът се провежда под патронажа на Ректора на ПУ "Паисий Хилендарски“ – проф. д-р Румен Младенов. 

Съорганизатори на конкурса заедно с Technology Transfer Office - TTO са: ПУ "Паисий Хилендарски", Студентски съвет ПУ "Паисий Хилендарски" и Клуб на мениджъра.