Петата детска неонатална линейка, която ще помага бебенцата в нужда вече е в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Тя ще обслужва и ще помага на деца, родени в Стара Загора, Казанлък, Сливен, Нова Загора, Ямбол и като цяло почти цяла югоизточна България. Доброволци, в това число и ученици от областта, се включиха в много населени места в региона за сортирането и подготовката на събраните капачки за транспортиране до рециклиращото предприятие.

Стара Загора e поредният български град, който получава неонатална линейка от кампанията "Капачки за бъдеще“. Зад благородната инициатива стоят хиляди доброволци, които неуморно даряват пластмасови капачки и алуминиеви кенчета за рециклиране за бъдещето на децата на България. Специално оборудваният автомобил за недоносени бебета е дарение за Университетската болница в Стара Загора. Тя ще транспортира новородени в риск за оказване на специализирана медицинска помощ в Стара Загора или в София.

В рамките на благотворителната инициатива вече са закупени детски линейки за Пловдив, Плевен, Русе, София. Следващата кампания на "Капачки за Бъдеще" е на 21 октомври в Монтана, Русе и Търговище.

Стотици старозагорци дойдоха в Станционната градина, за да подкрепят хуманната инициатива на 15 октомври. Подобна проява се проведе по същото време и в Казанлък. Всички доброволци получават специално изработена грамота от организаторите.