Здравата копаят в терена под бутната част на Бетонния мост в Пловдив, предаде видео операторът на Plovdiv24.bg.

На обекта са струпани 7-8 багера и около 20-25 самосвала. Правят се едновременно няколко изкопа - за земното платно на жп линията, за фундаментите на контактната мрежа, за дренажната система, а отгоре на моста се подготвя направата на подпорните стени, обясни за медията ни инж. Николай Иванов, технически ръководител от "Трейс груп холд". 

Работи се от 6,30 до към 20-21 ч., като най-горещите обедни часове съвпадат с технологичната почивка. В дейностите са ангажирани над 100 човека, голяма част от които от основната строителна фирма, но има ангажирани и подизпълнители. На практика това е най-големият обект на територията на Пловдивска област, който се изпълнява от "Трейс груп холд".

Средната част на Бетонния мост, която беше съборена преди пет дни, ще бъде повдигната с около метър и 40 см със специална инженерна техника, върху която ще се монтира новата конструкция. 

Всичките тези дейности, както и поставянето на новите жп линии, трябва да са приключени до един месец, тъй като от 5 август се възстановява движението на влаковете.