"Легендата Pink Floyd" - концерт-трибют, ще провокира варненци и гостите на морския град. Той ще се проведе на 22 август (четвъртък) от 21 часа в Летния театър.

Диригент и аранжименти Роберто Молинели, режисьор Сребрина Соколова, визуална среда и ефекти - Петко Танчев, светлинен дизайн - Денислав Григоров.

С участието на: Паоло Фиорини – вокал и китара, Давид Манчинели - вокал и китара, Даниела Канова – вокал, Оркестър на Държавна опера Варна.

С финансовата подкрепа на Министерство на Културата

Диригентът Роберто Молинели е приветстван в цял свят с концертните си проекти, в които комбинира рок и класическо звучене, за да представи някои от най-популярните групи и изпълнители на нашето време. Концертът, посветен на Pink Floyd, съчетава музиката на великата група с документален разказ за историята ѝ, водейки зрителите през най-значимите събития и песни, които бележат кариерата на музикантите, започнала през 60-те години на XX век. В изпълнение на Варненския симфоничен оркестър, китаристите Паоло Фиорини и Давид Манчинели и вокалистката Даниела Канова публиката ще чуе "Another brick in the wall“, "Shine on you crazy diamond", "Comfortably numb" и още златни хитове.