През 2025 г. се очаква да започне обновяването на улица "Младежка", съобщи кметът на район "Централен" Георги Стаменов пред репортер на "Фокус".

Свързахме се с него след подаден читателски сигнал към нас.

Мъжът, изпратил ни снимки от улицата, казва, че състоянието на тротоарите, градинките и чистотата е трагично.

"Призовавам администрацията на район "Централен" да се размърда и най-накрая да започне дълго обещавания ремонт на улицата.

От години кметът само обещава, но нищо не прави, а положението не търпи отлагане. На места улицата изглежда, като след апокалипсис.

Все пак, това е една от централните улици на Пловдив и е повече от срамно 55 години нищо да не се пипне по нея.", споделя мъжът.

От своя страна, кметът на район "Централен" каза, че е запознат с проблема и допълни:

"Следващата седмица вероятно ще входираме в Община Пловдив документи за издаване на строително разрешение на ул. "Младежка". До 1 месец ще имаме строително разрешение, съгласувано с всички институции и до края на август ще имаме вече влязло в сила такова."

Стаменов разясни, че след това ще се търсят варианти за финансиране, но обозримият срок за старт на проекта ще бъде през 2025 година.

Той допълни, че голяма част от тротоарните настилки в района са компрометирани от различни фактори през годините. Администрацията се старае да полага ежегодни грижи за проблемите участъци. Средствата не достигат, за да бъдат подменени всички тротоари. 

"Призовавам живущите за търпение. Работим по един прекрасен проект и ще има съвременна модерна, здрава, инфраструктура обърната към озеленяването и местат за отдих и почивка. Такава каквато трябва да е между блоковата среда.", заключи той.