До края на септември улица "Владая" ще бъде завършена напълно, съобщи за Plovdiv24.bg управителят на "Парсек груп" Бончо Бонев.

В момента се полага асфалт и се извършват довършителни работи по тротоарите. Готов е светофарът, канализацията, водопроводът и електрическата част от проекта. 

Движението за останалите автомобили не е спряно и се налага да се работи на малки участъци. Най-неприятното е, че минаващите тирове се качват върху чисто новите тротоари и ги разбиват, заради което строителният бос се ядоса на общината. 

Реконструкцията на дългата 850-метрова улица "Владая" се извършва от фирма "Парсек груп". След развалянето на старата паважна и тротоарна настилка, цялата подземна инфраструктура е подменена и са положени нови водопроводни тръби с диаметър ф315 и ф500. Изградена е нова пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи. Има нови стълбове и улично осветление, светофарни уредби, кръгово кръстовище с ул. "Правда" и връзка с булевард "Марица - юг".

Поръчката за реконструкцията на улица "Владая" преди анекса по договора бе на стойност 2,6 милиона лева, от които над 1 милион лева осигурени от държавния бюджет за обслужване на инвеститора клас "А" - чешката фабрика за медицински консумативи BTL, която инвестира 20 милиона в новото производство и гарантира разкриването на 500 работни места.