Срокът на областния конкурс-рецитал "Стихове под липите" Vol. 3, посветен на 5 октомври - празник на Стара Загора, е удължен до 1 ноември – Ден на народните будители, предаде репортер на "Фокус". Целта на поетичната надпревара е да популяризира таланта на местните творци и да пробуди самочувствие у децата и младежите, но и да стимулира интереса им към интерпретиране на произведения на старозагорски поети.

В конкурса могат да участват индивидуални изпълнители, представящи по свой избор произведение или композиция от произведение на старозагорски майстор на перото.

Три са възрастовите групи  за ученици от областта – ученици от I – IV клас, от V – VIII клас и от IX – XII клас.  За участие се изпраща съобщение със следната информация на имейл rotaryeclubstarazagora@gmail.com: Видео с рецитала, като самото видео започне с кратко представяне на себе си, което включва:  име и години; населено място; творбата, която представя и нейния автор. Младите таланти трябва да упоменат своите име и фамилия, град, учебно заведение, клас, както и име и фамилия на родител/настойник или преподавател.

Времетраенето на изпълненията трябва да бъде до 4 минути, а изискванията към записа са: да бъде реализиран специално за участие в конкурса; да е сътворен чрез телефон, видеокамера или фотоапарат, както и заснет в подходяща обстановка, а наименованието на файла да бъде с името и възрастовата група на участника.

Критериите за оценка са дикция, тематична обвързаност, спазване на времето, както и въздействието върху публиката.

Участниците се оценяват от жури от членовете на Ротари Сателитен е-Клуб Стара Загора. Всички участници ще получат грамоти, а за най-добрите са предвидени награди. За твореца, събрал най-много харесвания във Фейсбук, също ще има подарък. Резултатите ще бъдат обявени на страницата на конкурса – "Стихове под липите" Vol. 3.