Ударно се работи по ремонта на улица "Царевец" в район "Западен", предава репортер на "Фокус".



На обекта са концентрирани строители от две фирми - ДЗЗД "Еко проект - Пловдив" и "София асфалт".

Консорциумът прави Южния обходен колектор в западното платно на улицата по проекта на държавната компания ВиК Пловдив. Вече са изпълнени всички дейности от ул. "Солунска" до ул. "Йордан Гавазов". Остава да се положат още около 250 метра водопровод и 30 метра канализация по "Царевец" и ще се стигне до бул. "Пещерско шосе". 

В самото кръстовището трябва да се изгради свързваща канализационна шахта, която събира обратните води от "Пещерско шосе" към ул. "Царевец" и "Модър". Засега има разнобой кога да се случи това - строителите настояват до края на 2024 г. да приключат, но от общината смятат, че е по-удачно шахтата да се прави догодина през лятото. 

"София асфалт" е другата фирма, която работи по "Царевец", но по договор с община Пловдив. Строителите вече изграждат пътното легло на освободения от "Еко проект Пловдив" участък от ул. "Солунска". 

От кадрите с дрона на Plovdiv24.bg се вижда, че е настлан чакъл и се слагат бордюрите. По прогноза, до края на годината трябва да е готова и пътната част на улицата.