Предметите, по които трудно се намират преподаватели – математика и английски език, отново създават проблеми на директорите на училищата във Великотърновска област. В края на първия срок най-често срещаните обяви са именно за учители в тези две направления. Това показва справка на сайта на Регионалното управление по образованието, предаде кореспондент на "Фокус“. Професионалната гимназия по механизация в Златарица търси учител по английски. В Горна Оряховица имат нужда от детски учител за ДГ "Ален мак“, както и за преподаватели по математика и по автотранспортна техника в ПГТ "Васил Левски“. В СУ "Вичо Грънчаров“ в железничарския град има свободни позиции за учител в начален етап и учител по математика и физика.

В СПГ по икономика "Д-р Петър Аладжов“ във Велико Търново са обявили вакантно място за ръководител направление "Информационни и комуникационни технологии“.

ПГАТ "Цанко Церковски“ в Павликени търси учители по английски език и по практическо обучение със специалност "Машини и системи с ЦПУ“.