Ученици от Националната ПГГС "Христо Ботев“ – гр. Велинград посетиха 26-то Международното изложение "ПРИРОДА, ЛОВ, РИБОЛОВ“ в Пловдив. Групата от 8 и 9 клас бе ръководена от преподавателите по професионална подготовка инж. Филип Устабашиев и инж. Найден Петров. Това съобщиха от учебното заведение.

На официалния щанд на Националната ПГГС "Христо Ботев“ – гр. Велинград по традиция си дават среща поколения възпитаници и приятели на единствената образователна институция, която представя своята дейност на форума. През тази година учениците на гимназията се срещнаха с Йоан Уюров – един от най-изявените възпитаници на "горската академия на Родопите“ от випуск 2018. Студентът в Лесотехнически университет – гр. София в момента подготвя своята дипломна работа в областта на ловното стопанство.

Обиколката на изложбената площ за групата от Националната ПГГС "Христо Ботев“ – гр. Велинград започна от сбирката с ловни трофеи на основните видове дивеч – благороден елен, елен лопатар и сръндак. Учениците получиха ценна информация и натрупаха практически впечатления за трофейното развитие при видовете от сем. Еленови, както и за появата на нестандартни (абнормални) рога. Богатата колекция бе подредена по възрастови групи.