Служители на МВР, пожарната, Спешна помощ и Българският червен кръст участваха в антитерористично учение за залавяне и обезвреждане на масов убиец.

Силите на реда се бориха с овладяване на възникнала особено опасна престъпна дейност и последствията от нея. Според сценария масовият убиец се намираше в сградата на училище.

"Сценарият е лице, въоръжено с дълго оръжие, е проникнало в обществена сграда и започва посегателство спрямо гражданите. Целта е бърза реакция от страна на екипите на МВР на терен с цел неутрализиране на лицето“, разказа ст. комисар Красен Торимацов, директор на ОДМВР-Добрич, предаде bTV.

"Една от задачите е да проверим действията и реакциите на полицаите на терен, да видим нивото на тяхното обучение и техните действия, като впоследствие ще пристигнат екипи на сектора за специални тактически действия, които ще вземат под контрол ситуацията“, допълни ст. комисар Торимацов.

В сценария имаше и лица, които са се укрили на труднодостъпно място. В тази ситуация се намесиха служителите на пожарната, които евакуираха хората.