Новите членове на ученически клуб "Млад краевед" към ЕГ "Иван Вазов" гостуваха на библиотеката водени от г-жа Консулова, дългогодишен учител по история и ръководител на клуба. Целта на посещението бе запознаване с дейността на Регионална библиотека и нейните ресурси, съобщиха от библиотеката.

Пред учениците бе представена документалната изложба "Жизнен път и творчество на Христо Попконстантинов". Разгледаха и фотографската изложба "Смолянският фолклор и Костадин Илчев – ръководител на гайдарски състав "101 каба-гайди".

Участниците от клуб "Млад краевед" се запознаха с богатството от ресурси на отдел "Краезнание" и дигиталния архив на библиотеката. И през настоящата учебна година ще продължи партньорството с младите краеведи по намиране, споделяне и съхранение на културно-историческото наследство на Родопите.

Участниците в клуба посетиха и останалите отдели на Регионална библиотека, където получиха информация за спецификата на работа на всеки един от тях и наличието на богат и разнообразен книжен фонд.

Срещата завърши с благодарност от г-жа Консулова за гостоприемството на библиотекарите и обявяване на предстоящите годишни задачи на клуба – изработване на родословни дървета и издирване на снимков и документален материал, отразяващ 40-годишната история на Езикова гимназия "Иван Вазов" – гр. Смолян.