Ученическият съвет към Езикова гимназия "Иван Вазов" – Смолян, организира коледен концерт под надслов "Коледната приказка на Андрей“ за 32-годишния Андрей Андреев, който живее в с. Момчиловци, съобщиха от училището.

До преди 5 г. животът му тече като на всички млади хора, когато различни симптоми спират нормалния му начин на живот. Започват чести посещения в болници, изследвания, лечение и смразяващата диагноза множествена склероза. Болестта протича скоротечно в младия организъм на Андрей. Прогресира от ден на ден, докато го приковава на легло. Семейството му трудно се справя с грижите и скъпото лечение, което вече е наложително да се осъществява в Турция.

"В очакване сме на най-светлите празници, когато се ражда доброто и надеждата. Големите битки за Андрей тепърва предстоят, затова ние искаме да се превърнем в негови ангели и да помогнем. Ако искате и Вие да помогнете на Андрей, ви каним на нашия благотворителен концерт, който ще се проведе на 20 декември от 19.00 часа в Зала 1 на РДТ "Николай Хайтов" – Смолян“, казват учениците от езиковата гимназия в Смолян.