Учениците от Дневен център за деца с увреждания в Добрич получават колективната награда в конкурса за изработване на коледна картичка, обявен както всяка година от Община град Добрич, предаде кореспондент на Радио "Фокус" – Варна. Първа награда печели Георги Венциславов Чобанов - IV в клас - СУ "Д. Талев“, Втора награда – Оана Красимирова Бонева - IV клас - СУ "Л. Каравелов“ и Трета награда – Лаура Северинова Красимирова - II клас - ОУ "Н. Вапцаров“.

Победителите в конкурса ще бъдат наградени лично от кмета Йордан Йорданов на 14 декември от 10,00 часа в сградата на Общината. Поощрителните награди могат да бъдат получени в удобно за родителите време от 8,00 до 12,00 ч. и от 13,30 до 17,00 ч. в Община град Добрич при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

В конкурса са се включили над 370 деца от първи до четвърти клас от град Добрич. Представените картички са оценени от общинска комисия по няколко критерия: съответствие с размерите и формата, естетика, стил, оригиналност и самостоятелно изпълнение (без участието на родител или учител). Имената на децата, които получават поощрителни награди са публикувани на интернет платформите, които общината поддържа - сайт и Фейсбук профил. По традиция наградените коледни картички ще бъдат изпратени от общината като коледен поздрав до партньори и приятели на администрацията.

Жулиета НИКОЛОВА