На 11.10.2024г. слънчевият училищен двор на СУ "Възраждане“ събра участниците в третото състезание по безопасност на движението, реализирано по Националната програма на МОН "Безопасност на движението по пътищата“, модул 1- Подкрепа на обучението по безопасност на движението по пътищата, Дейност 2 – Организиране и провеждане на инициативи и състезания, свързани с пътната безопасност в детските градини и училищата.

Надпреварата между четвъртите класове протече под мотото ,,Спазвам правилата за безопасно движение“. Учениците трябваше да изиграят общо четири игри – "Скрити думи“, "Пътни знаци“, "Погледни и запомни“, "Тротинетки“. Игрите бяха щафетни – комбинация на физическа активност и знания по темата. По занимателен начин децата показаха какво са научили за правилата за движение по пътищата, за пешеходните пътеки и пътните знаци, за видовете кръстовища; караха тротинетки, спазвайки правилата на движение.

Учителите на групите за ЦОУД в четвърти А, четвърти Б и четвърти В клас – Ел. Канатова, Ел. Димитрова и Й. Тодоров, бяха подбрали интересни за децата спортно-състезателни игри, в които учениците показаха не само отлични знания по темата за пътната безопасност, но и много добра физическа подготовка.

В края на оспорваната надпревара участниците получиха много подаръци – грамоти, образователни игри, табла по БДП и лакомства, съобщиха от РИО-Русе.

Като публика присъстваха родителите на четвъртокласниците, ученици от другите занимални, техните учители и училищното ръководство.