Ученици от четири великотърновски училища се включиха в образователни игри под надслов "Ние знаем как да бъдем здрави“. Големите победители са Елица Станоева и Кристиана Гинева от IX "д“ клас (испански и английски език) в Профилираната езикова гимназия "Проф. д-р Асен Златаров“, предаде кореспондент на "Фокус“. Освен с първо място, момичетата бяха отличени и като най-бързия отбор.

В игрите в парк "Дружба“ участваха 11 екипа от четири великотърновски училища – СУ "Емилиян Станев“, ПГСАГ "Ангел Попов“, ПХГ " Св. св. Кирил и Методий“ и ПЕГ "Проф. д-р Асен Златаров“. Всеки от тях премина през четири пункта и освен бързина в изпълнение на задачите показаха знания по темите "Сексуално и репродуктивно здраве“, "Алкохол“, "Тютюнопушене“ и "Наркотици“. Придвижването между тях ставаше с бягане, странично бягане с махове пред тялото, куц крак и патешко ходене. Трето място спечелиха Рики Исмаил и Георги Георгиев от IX "в“ (немски и английски език).

Инициативата е на РЗИ и Превантивно-информационният център във Велико Търново бе посветена на Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици и рисковото поведение – 26 юни