Три последователни дни ученици от ПГДВА "Йосиф Вондрак“ участваха във фестивал на дърворезбата на Роженските поляни.

Ивана и Стела от 10в клас заедно с учителя – специалист Васил Василев споделяха знания и умения в дърворезбата заедно с други любители на изкуството и популяризираха чрез взаимопомощ и сътрудничество това изключително умение. Учениците от специалност "Художествена дърворезба“ изработиха на място пано и го презентираха пред другите участници във фестивала. Организатори и домакини на "КООП ФЕСТИВАЛ НА ДЪРВОРЕЗБАТА 2023г." са Централен кооперативен съюз и хотелски комплекс "КООП-Рожен“, м. Роженски поляни, пише dunavmost.com.

В събитието участваха учащи професионално обучение по дърворезба/карвинг в училища по изкуствата, специализирани паралелки към общообразователни училища и гимназии, висши учебни заведения и академии, любители и практикуващи дърворезба/карвинг, които нямат професионална подготовка. Младите резбари от ПГДВА се изявиха с произведение на тема "Твори с дърво и засади дърво“, за което получиха грамота за участие и материална награда.

В свободното си време Ивана и Стела наблюдаваха правене на родопско кисело мляко, посетиха Роженската обсерватория и оставиха следа като засадиха дърво.